Riista

Suomen suosituimmat riistaruokaohjeet allista peuran paistiin.

Sivu 1 / 4   Tuotteita yhteensä 79 kpl
aivokakko.jpg&width=140&height=250

Aivokakko

Aivokakon aineet valmiina sekoitettavaksi. Tästä tulee terveellistä. Sekoita ja paista. Aivokakko 3 dl aivomassaa 1 dl kaurahiutaleita 1 1/2 dl ruisjauhoja 1 1/2 dl vehnäjauhoja ripaus suolaa Vatkaa aivot kalvoista irti. Poista paksummat kalvot. Sekoita löysä taikina. Leivo jauhoisilla käsillä puoli..
aivokakko.jpg&width=140&height=250

Aivokakko

Aivokakon aineet valmiina sekoitettavaksi. Tästä tulee terveellistä. Sekoita ja paista.
Aivokakko
3 dl aivomassaa 1 dl kaurahiutaleita 1 1/2 dl ruisjauhoja 1 1/2 dl vehnäjauhoja ripaus suolaa
Vatkaa aivot kalvoista irti. Poista paksummat kalvot. Sekoita löysä taikina..
brittan_allikeitto.jpg&width=140&height=250

Brittan allikeitto

Brittan allikeitto 4 allia sydämet, kivipiirat 2 l vettä 4 tl suolaa Allisoppaa varten allit pitää kyniä, sillä sukeltajalintujen rinta- ja koipinahoissa oleva rasva on keiton paras mauste. Nyljetyistä alleista tehtynä keitto on mautonta. Puhdista myös kivipiirat ja ota talteen maksat ja sydämet. Pane..
elk_soup.jpg&width=140&height=250

Elk soup

ELK SOUP FROM IMATRA Se more VERKKOKAUPPA PETSAMOGAME DISHES OF FINLAND, KARELIA AND PATSAMO butter for greasing the oven pan an oven pan of bones with meat and gristle 5 litres water 10 allspice berries salt 1 litre celery, parsnip and onion, diced (one centimetre cubes) 2 litres potatoes, in wedges..
fagelsoppa_med_klimp.jpg&width=140&height=250

Fågelsoppa med klimp

Fågelsoppa med klimpfrån Lemland 1 stor sjöfågel 3 l vatten 2 msk salt 10 kryddpepparkorn 2 lagerblad 2 lökar gräslök 15potatisar Klimpsmet 3 kokta potatisar 1dl vetemjöl 1 ägg 1 tsk salt 3 tsk kardemumma litet spad från fågelköttet Plocka, sved, tar ur och halvera sjöfåglarna. Fågelhalvorna..
herkullista_sorsaa.jpg&width=140&height=250

Herkullista sorsaa

Sorsastuskauden avajaispaisti
Rauman Metsästysseuran sorsakauden avajaisissa on tarjottu perinteisesti lintupaistia. Paistiin on lisäkkeenä käytetty metsämiesten riistapellosta poimittuja viinimarjanlehtiä, viinimarjoja tai tyrniä, sieniä, naurista ja sipulia aina sen mukaan, kuinka luonto on saanut..
hirven_laparullaa.jpg&width=140&height=250

Hirven laparullaa

Ohje on kirjasta HIRVIELÄINTEN PALOITTELUN ABC Katso: VERKKOKAUPPA Laparulla padassa ½ dl rypsiöljyä peuran vasan laparulla (sivu 62) ½ tl jauhettua mustapippuria 1 desi lanttua lohkoina 1 desi porkkanaa lohkoina sipuli puolikkaana 4 dl mehua, juolukka-, variksenmarjamehua tms. suolaa..
hirvenmaksaa_kartanon_tapaan.jpg&width=140&height=250

Hirvenmaksaa kartanon tapaan

Maksaa kartanon tapaan Annos on kuvattu Kangasalan Liuksialan kartanon verannalla. Taustalla liplattavat Roineen aallot. Tämä ohje on Suomen, Karjalan ja Petsamon riistaruoat-kirjasta. Katso VERKKOKAUPPA 30 g voita 2 dl sipulisilppua 300 g maksaa 2 dl omenaviipaleita 1 dl vettä 2 dl omenamehua 1 rkl..
hirvimakkara.jpg&width=140&height=250

Hirvimakkara

Hirvimakkara 2 kg hirven ja sian potka-, rinta- tai kaulalihoja 10 maustepippuria 2 laakerinlehteä vettä 2 kg perunoita 1/2 l sipulisulppua 2 rkl suolaa 1/2 rkl valkopippuria 1/2 rkl maustepippuria suolta vettä Valitse hyvin sidekudospitoisia lihoja makkaraa varten. Sianlihassa pitää olla silavaa..
img_maksaraiskaleet&width=140&height=250

Hylkeen pihvi,hunajoitua sipulia

 
Sipulipihvi paistokivellä
 
Harmaanhylkeen liha on hienoaromista. Onhan hylkeen pääasiallisena ravintona aromirikas silakka ja rasvainen lohi. Tätä ainutlaatuista makua pitää ruoanvalmistajan kunnioittaa. Hylkeiden kulta-aikaan lihan kanssa tarjottiin raakaa..
kansiSRPRR.jpg&width=140&height=250

Hylkeestä karjalanpaistia

Karjalanpaisti Vielä 1950-luvulla harmaahylje oli suosittua ruokaa meren rannikoilla saaristoalueilla. Hylje etupäässä valmistettiin keittämällä. Vanhoissa ohjeissa liha kiehautettiin usein jopa kaksi kertaa ennen lopullista kypsentämistä. Verihyhmäinen vesi vaihdettiin. Näin saatiin kirkkaampi keitinvesi..
janiksen_paloittelukaavio.jpg&width=140&height=250

Jäniksen paloittelukaavio

Jäniksen paloittelu Kuvassa jänis on paloiteltu luineen eli tapa 1. Paloittelussa on yleensä kaksi tapaa. Perinteisesti jänis paloitellaan luineen päivineen. Nykyään suositummaksi on tullut tapa, jossa lihat leikataan luuttomaksi. Paloittelutapa 1. Luineen paloittelu. Irrota kintut suoliluun..
kataja2.jpg&width=140&height=250

Jäniksen riiputtaminen

Jäniksen riiputtaminen 
 
 
Jäniksen riiputtaminen riippuu jänislajista ja iästä. On syytä muistaa, että pakastaminen ei mureuta lihaa, vaan se rikkoo lihasrakennetta. Metsäjänistä saisi riiputtaa jonkin verran rusakkoakin kauemmin. Varsinkin iäkkään metsäjäniksen liha on rusakon lihaa kuivakkaampaa..
sammal2.jpg&width=140&height=250

Jänis ennen pataa

Jäniksen metsästys kestää puoli vuotta ja alkaa syyskuun alussa. Jänis, niin kuin muutkin luonnosta pyydettävät eläimet, pitäisi pyytää hyvän ravinnonsaannin aikana. Tällöin niiden lihan maku on mietoa ja mehukasta. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että mesikämmenen liha on riistalihoista maukkainta..
Jänisjauhelihapihvit

Jänisjauhelihapihvit

Jauhelihapihvit

1/2 l jauhettua jäniksen lapaa ja kaulalihaa

2 dl liotettua vaaleaa leipää

1 dl kypsää hienonnettua sipulia

ripaus jauhettua maustepippuria

ripaus suolaa

Pane kuivatut vaaleat leipäviipaleet veteen likoamaan kymmeneksi minuutiksi. Purista liika vesi pois leipämassasta..
Jäniskeitto

Jäniskeitto

Jäniskeitto luut, rintalihat ja kylkiluut 2 l vettä 5 maustepippuria pala laakerinlehteä kaula- ja lapalihat 2 dl porkkanakuutioita 2 dl lanttukuutioita 1 l perunakuutioita 2 tl suolaa Kiehauta paloittelun yhteydessä jääneet luut, kalvot, rintalihat ja kylkipalat vedessä yhdessä kaula- ja..
Jänispaisti

Jänispaisti

Jänispaisti Kastikeliemi jäniksen luita ja kalvoja 1/2 l vettä 1/2 l punaviiniä 1 dl porkkanapaloja Riko jäniksen luut viiden sentin paloiksi. Pane luupalat, kalvot ja porkkanapalat kattilaan. Kastikeliemen voit keittää pelkästä vedestäkin, mutta jos korvaat osan nesteestä punaviinillä, saat..
karhujauhelihapihvit.jpg&width=140&height=250

Karhu Alpon kylkirokka

Alpon kylkirokka karhusta
 
1 l   karhun kylkiluita 3 cm:n  paloina
1 1/2 l vettä
2 rkl kokonaisia ohrasuurimoita
suolaa
 
Pyri saamaan  uunissa lihaisiin luihin hieman väriä 120 asteessa niin, ettei luissa oleva rasva käryä. Kun luissa on..
Karhu jauhelihapihvi

Karhu jauhelihapihvi

Jauhelihapihvit
 
500 g karhun lihapaloja
nokare karhun rasvaa
2 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
vettä
muna
suolaa
 
Paistamiseen rypsiöljyä ja voita
 
4 dl sipuliviipaleita
1 rkl hunajaa
 


Pane leipäviipaleet veteen likoamaan. Jauha lihat..
karhun_kammenesta.jpg&width=140&height=250

Karhun kämmenestä

Ohje on kirjasta Suomen, Karjalan ja Petsamon riistaruoat. Katso VERKKOKAUPPA.
Karhun kämmenet
Karhun mesikämmentä moni riistamies pitää suurena herkkuna, ja sitähän se onkin. Hyvin kypsennetty mesikämmen maistuu nimensä mukaisesti medelle.  Kämmenen nylkeminen raakana ei ole helppoa, vaan se vaatii..
12...4