« Takaisin

Riivat pannkakko

Riivat pannkakko

 

1 ½ l maitoa

1 dl vehnäjauhoa

3 munaa

3- 4 dl  perunaraastetta

ripaus suolaa

ripaus sokeria

voita vuoan voiteluun

 

Paina siivilässä perunaraasteesta vesi pois.  Vatkaa munat kunnolla. Sekoita  munien joukkoon ensin pari desiä maitoa ja sitten vispaa jauhot seokseen. Näin saat tasaisen taikinapohjan. Sekoita taikinaan loppumaito,  perunaraaste ja mausteet. Voitele uunipannu voilla. Kun uuni on 200-asteinen, kaada hyvin sekoitettu taikina uunivuokaan ja laita  saman tein vuoka uuniin.  Näin pannari   kypsyy tasaisesti. Arvioitu paistoaika on tunti. Kun perunaraaste on kypsää ja pannukakku pohjasta ja pinnaltaan kukertavan ruskeaa, on riivat pannkakko parhaimmillaan.  

 

Riivat pannkakko   rauman kielellä

 

Otetan gnaft pari litra lehmänloist, siihe seoteta lailes pari ruoaklusikalist nisujauhoi ja kolm muna. Sitt otetan kymne isso, taikk ussemam biänt, pernuna ja riivata ne fiiniks, ilman guari tiätystengi.

Sittpistetä ne riivatup peruna hantuuki sisäll ja kieretä nek kuiviks. Nyk katota, ett uun on guumanas, likipittäi 200 graadi, ja pannkakkpann klääpitt voin gans.

Sitt klapata  riivatup peruna siihen daiknaha ja klapate nuukaste, ja pistetän gaht uunihi. Muuto laske fiin perunajaoh ja sakko pohjall, eik tull lailist riivattu pannkakko.

Tämne ransuun o 4-6 ihmse ruak, josei oikke hotoi olp pöödäs.