Työvälineet

Tässä osiossa kerrotaan erilaisten työvälineiden käyttöniksejä sekä välineiden huoltamista.

Tuotteita yhteensä 6 kpl
vuolukivi_ruokaa84.jpg&width=140&height=250

Paistokivi

Paistokivi Yleisin paistokivi tehdään Juuan vuolukivestä. Vuolukivi on graniittiin verrattuna pehmeää. Nimensä mukaisesti kiveä voi vuolla jopa terävällä puukolla. Pehmeytensä ansiosta vuolukivi kypsentää "hellästi". Paistokivi on uutena vaalea väriltään. Uusi kivi kannattaa kuumentaa yli..
niksinuija_liha.jpg&width=140&height=250

Pihvinuija

 Pihvinuija 

Vielä 50-luvulla nuijittiin pihviliha mureaksi rösöpintaisella nuijalla. Silloin nuijat olivat puuvartisia ja nuijaosa usein ruostuvaa materiaalia. Tänään nuija on samaa valua olevaa elintarvikekäyttöön sopivaa alumiinia. Tämä..
kauhat_rauhan_3900.jpg&width=140&height=250

Puutyövälineiden hoito

Puutyövälineiden hoito 
Tässä on kaksi arvokasta työvälinettä. Olen saanut ne rakkaalta Rauha-tädiltä. Hänen isä vuoli ne tytölleen noin 80 vuotta sitten. Siitä asti ne ovat olleet kovassa käytössä. Tällä..
Sähkölieden käytöstä

Sähkölieden käytöstä

Sähköliesi Suomalaisissa talouksissa on liian paljon liian vanhoja liesiä. Niiden energiakulutus uusiin liesiin verrattuna on hyvin suuri. Valitettavasti sähköliesien levyistä on keskimäärin jopa joka kolmas jollain lailla epäkuntoinen. Pahinta on, että levyn pinta ei ole tasainen. Jos levyillä käytetään..
niksivalurautap_sively.jpg&width=140&height=250

Valurautainen paistinpannu

Valurautainen paistinpannu 

Jo nimensä mukaan paistinpannulla tarkoitetaan pannua, jolla paistetaan. Paistamisella tarkoitetaan tuotteen kypsentämistä ruskistamalla. Tehokas ruskistaminen onnistuu parhaiten valurautaisella  paistinpannulla. Länsimaisissa valurautatuotteissa..
pannun_hehkuttaminen.jpg&width=140&height=250

Valurautapannun hehkuttaminen

Valurautapannun puhdistaminen 

Kuvassa leivinuunin hiilloksella on valurautapannu ja pata hehkuvan punaisia.

Pyri saamaan lika pois teräksisellä paistinlastalla raaputtamalla. Jos pannuun on piintynyt vähäinen määrä likaa, pane pannulle ruokalusikallinen..