« Takaisin

Näin syövät terveet suomalaiset

Kirjauutuus ilmestyi 18.10.2009

Näin syövät terveet suomalaiset -kirja

 

Kirja kertoo mitä pitkän iän saavuttaneet suomalaiset ovat syöneet.  Samalla käy selväksi, mitä he eivät suosittele syötäväksi. 

Kirjaa varten olen haastatellut keski-iältään 80-vuotiasta henkilöä eri puolelta Suomea.  Suurin osa heistä ei ole tarvinnut lääkkeitä.  Heidän lapsuutensa ajan perhealbumeissa ei juuri näy liikalihavia. Heidän valitsemansa ruoka- ja elämäntapaohjeet ovat uuden kirjan perustana.

 Heidän nuoruudessaan ei tunnettu keliakiaa, laktoosi-intoleranssia tai ruoka-aineallergioita.  He ovat hämmästyneinä seuranneet, kuinka lapsuudessaan aivan tuntemattomat sairaudet, kuten korkea kolesteroli ja verenpaine, sydän – ja verisuonitaudit sekä kakkostyypin diabetes ovat viime vuosikymmenien aikana koko ajan lisääntyneet. Tänään kaiken humpuukiruoan ja nautintoaineiden lisääntyessä huimasti, lähes puoli miljoonaa suomalaista nauttii näihin sairauksiin kohdistuvia lääkkeitä.  Kirjan yksi sanoma onkin: ”Kun syöt oikein, et tarvitse lääkkeitä. Kun syöt väärin, lääkkeetkään eivät tahdo auttaa.”

Sokerin, alkoholin ja piilorasvojen kulutus on moninkertaistunut viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana. Pelkästään näiden nautintoaineiden kalorimäärällä tulemme toimeen lähes vuoden. Missä ovat terveellisen ravinnon ruokavinkit? Ne ovat olleet unholassa, kunnes tämä kirja ilmestyi.

Kirjassa on 136 sivua ja ohjeita yli 130 kpl eri puolelta Suomea ja luovutettua Petsamoa ja Karjalaa.

Kirjan tarjoushinta on 29 euroa

Postituskulut: 1kpl  6 euroa ja  2 kpl 9.50 euroa  

 

 

Hinta:29.00 €