« Takaisin

Kinkku Kinkun paisto leivinuunissa

Kinkku  Kinkun  paisto leivinuunissa

 

Kinkku pannaan leivinuuniin vasta kun uunin lämpötila on laskenut 150 asteeseen. Isoissa uuneissa se saa laskea jopa 120 asteeseen.

 

Testaa leivinuunisi lämpötilan kestävyys. Hanki rautakaupasta pieni peltinen arinalla seisova lämpömittari, jossa lämpöasteikko on aina 300 asteeseen. Hanki samalla diginäyttöinen mittari kinkkua varten. Samaa mittaria voit käyttä yleisesti muussakin ruoanvalmistuksessa. Lämmitä leivinuuni normaalisti. Kun olet poistanut hiilet arinalta, laita mittari arinalle ja seuraa lukemien kulkua samalla kun paistat uunissa leipiä, pullia, laatikoita jne. Kun uunin lämpötila on 150 astetta merkkaa aika paperille. Pane uuniin 10 litran kattila täynnä kylmää vettä ja laita toinen mittari kattilan veteen. Merkkaa parin tunnin  välein veden lämpötila ylös. Jos uunisi lämpötila on 8 -  10 tunnin kuluttua 80 astetta  tai vähän enemmän ja samalla veden lämpötila kattilassa on 70 - 80 astetta, niin normaali uunin lämmittäminen riittää kinkun paistamiseen. Monet lämmittävät leivinuunia vähän jo edellisenä päivänä. Tällöin uunista tulee pitkään paistavampi.

Pane sulatettu ja 10 tuntia huoneen lämmössä oleva kinkku uuniin paistopussissa tai kääri se ruistaikinakuoreen tai vuoraa se päältäpäin foliolla. Työnnä paistomittari kuoren läpi kinkun paksuun lihakseen. Nosta kinkku uunipeltineen 150 asteiseen uuniin. Kinkku on mehevän kypsää, kun mittari näyttää 75 astetta ja ylikypsää, kun kinkku on 80 asteinen.

Lue myuös otsakkeella Kinkku Kaikki kinkun paistamisesta.