Jaakon uusi blogisivu

Maanantai 17.12.2007 klo 13:34


kynttila0208.jpg Nettisivuni avattiin noin 10 vuotta sitten. Sivut ovat saaneet paljon kiitosta.

Nyt Kotisivukone.fi:n nuorekkaat ja idearikkaat sivujen laatijat  ovat ammattitaidoillaan muokanneet  jo aikaisemminkin hyvin toimineet sivut vieläkin helppokäyttöisemmäksi.

Ruokaohjeet on ollut sivujen suosituin  kohde.  Sesonkiruoat ovat saaneet paljon ystäviä. Jouluaaton aattona kinkkuohjetta on käynyt katsomassa jopa lähes 15 000 paistajaa.

Palautekentän kysymysmäärät ovat  lisääntyneet kiitettävästi.

Patakolmonen ky:n ruokakirjojen hankkiminen suoraan kustantajalta tarjoushintaan on lisääntynyt. Kirjoihin pyydettyjen nimikirjoituksien ja lahjatarkoitukseen pyydettyjen toivotusten (värssyjen) määrät on kasvaneet kovasti.  Tämä lämmittää kirjojen tekijää.

Rikastakoon tämän osion vaihtuva teksti suomalaisen ruokakulttuurin tunnettavuutta.

Toivotan teidät kaikki tervetulleeksi tähän yhteiseen leikkiin mukaan hyvän asian puolesta.


Käytä kotimaista hunajaa

Kaikki saasteet, jotka vaikuttavat kasveihin ja eläimiin, vaikuttavat myös meteen, mehiläisiin ja edelleen hunajaan. Kun Suomessa hunaja käsitellään, niin 95 % sen entsyymeistä jää tallelle. Eurooppalaisessa hunajassa entsyymeistä jää jäljelle vain 25 %. Amerikkalainen hunaja käsitellään niin, ettei siihen jää yhtään entsyymejä jäljelle. Entsyymit ovat elävien solujen valmistamia valkuaisaineita.

Miksi ihmeessä käytät ulkomaista hunajaa?
Toivon Teiltä kommentteja puolesta ja vastaan.

Lämmöllä Jaakko


Kommentit

4.1.2008 22:23  Aleksi

Käytän kotimaista hunajaa, koska se tulee läheltä ja on puhdasta

12.1.2008 20:41  Leena

hei Jaakko ja kiitos mielenkiintoisista nettisivuista. Paljon olen täältä saanut oppia ja vinkkejä.
Terv. alan ammattilainen minäkin

12.2.2008 20:16  Vappu Peltonen

Kiitos Jaakko Olen seurannut telkkari ohjemaasi aikoinaan .Ja alan ammattilaisena arvostan sinua kovasti Erikoisesti maakunta ruuat ovat mieleiseniä Tiedätkö että Keski-Somessa keitettiin maitoperuja osaatko.? Terveisin Vappu

14.2.2008 14:23  Ilkka

Jaakko, ensinnäkin kiitokset hyvistä tv-ohjelmistasi sekä mainioista kirjoistasi joita jo useita itsekin omistan ja hyödynnän.Toiseksi,pystytkö sinä kertomaan mitä eroa on "normaalilla"kotimaisella hunajalla ja kotimaisella luomuhunajalla?Olen kuullut että ei-luomuja mehiläisiä lääkittäisiin antibiooteilla!?!?No joka tapauksessa kotimaista sen olla pitää.

20.2.2008 20:12  Maija Vuohijoki

Hei Jaakko! tilailin juuri tuolta verkkokaupasta kirjojasi, mutta yhtä vielä kaipaisin, mainiota kirjaasi leivinuunista ja uuniruoista. Sain sen jonottamalla kirjastosta, mutta oma olisi kiva. Varsinkin kun olen pienen kotileivinuunini lisäksi nyt saanut ison, oikean ja vanhan uunin...ja 1800-luvun kalastajatilan...ja polttopuut omalta tontilta ! Eli saisikohan siitä leivinuunikirjasta mitenkään uutta painosta?

24.2.2008 14:23  jaaakko

Tervehdys Maija

Leivinuuni ja leivinuuniherkut- kirjan painos on loppunut, mutta uusintapainosta on suunnutteella. Lähemmin, kun kirja ilmestyy.

jaaakko

24.2.2008 14:25  jaaakko

Luomuhunajan mehiläiset keräävät alueelta, mikä on katsottu luomualueeksi.

jaaakko

24.2.2008 14:28  jaaakko

tervehdys Vappu

Kotona Keski-Suomessa maitoperuja keitettiin usein lapsena. Maidossa kypsennettiin perunalohkoja. Perunaosittain suurusti maidon. Suolaa mausteeksi. Tämän kanssa tarjottiin leipää, voita ja suolakalaa.
Mites tämän tekee Vappu.

20.3.2008 22:02  Menna

Kyllä meidän keittiöstä löytyy Suomalainen Puhdas hunaja!

Kiitokset Jaakko Kolmoselle! Olet innoittanut minut jo lapsena ruoka-alalle. Ja samaa perintöä olen jatkanut omille lapsilleni...

22.7.2008 14:10  Katja Kajaanista

Hei!

Tämä hunajahomma tuli mulla eteen kun juuri nämä entsyymit tuhoutuvat kuumuudessa - rajaksi löysin jostakin 40 astetta - niin mitenkä hunajan hyödyt esmes teessä, ruoanlaitossa tai leivonnassa käytettäessä, kun silloin lämpötila on pitkälti yli 100 asteen?

Tarkoitan, että jääkö hunajasta juomaan/ruokaan muuta kuin ihana maku?

Piipahdan täällä katsomassa josko jotain vastausta löytyy :)

29.11.2008 11:07  anita haapasalo

Kun laitan hunajaa teehen, laitan ensin teemukiin teepussin ja kylmää vettä, ja sitten lusikoin hunajan. päälle kaadan teeveden. Jos juon haudutettua teetä laimennan kuuman veden kylmällä vedellä. Näin eivät tärkeät entsyymit tuhoudu.Ruoan kypsentämisessä hunajan lämpötilaa ei juurikaan voi säädellä, paitsi jos hunajan voi lisätä joukkoon kypsentämisen jälkeen. Käytän hunajaa puuron silmänä, voileivän päällä, ohukaisten päällä ja syön sitä suoraan purkista. Illalla laitan vesilasiin hunajaa ja merisuolaa rippusen, jonka juon sitruunalla ja terästettynä. On hyvä mm. alhaiseen verenpaineeseen. Mehiläisten luomutuotannossa mehit ruokitaan talveksi omalla hunajalla, tai vain vähäisellä sokeriliuoksella ja hunajalla.Kiitos Jaakolle hyvästä leivinuunikirjasta. Ostin eilen viimeisen kappaleen kirjakaupasta.Uuden uutukaisen leivinuunin omistajana siitä tulee varmasti toinen raamattuni, niin hyvä se on. Just heitin aamutuimaan karjalanpaistit uuniin. Ja vielä kakun perään.

25.3.2011 22:26  Päivi

Minä käytin ulkomaista hunajaa vahingossa pari vuotta. Ostin aina samaa hunajaa jolla oli kiva suomenkielinen nimi ja mikä oli helppo puristaa pullosta ulos teemukiin. Kerran aamulla teetä juodessani luin purkin tekstiä kun ei muutakaan lukemista ollut. MITÄÄÄ! ei ollutkaan suomalaista vaikka nimi oli suomalainen, hitto, mua oli huijattu!!! Oli sitten viimeinen purkki jonka olin ostanut lukematta alkuperämaata.

31.3.2014 23:34  metsänvartija

kotimaista tottakai. Viimeeksi ostin pohjoiskarjalaista luomuhunajaa, olisiko ollut jotain metsähunajaa ?

18.8.2015 13:59  Womens sarees

He was the perfect touch and entertainment in-between our ceremonies serenading our guests... The Sari, originally intended both for men and women, is probably the longest incessantly worn dress in the history of mankind.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini

Lähettääksesi kommentin sinun tulee kirjoittaa alla oleva merkkijono kenttään